Delta Onderwijs

CPMLive Onderwijs maakt data toegankelijk en waardevol

Lees hier over de ervaringen van het schoolbestuur van Delta Onderwijs met de alles-in-een oplossing voor begroten en management informatie.

“Data is pas waardevol als het begrijpelijk is, daarom is CPMLive Onderwijs van toegevoegde waarde” aldus Jack van Boxel, werkzaam als controller bij Delta-onderwijs (4500 leerlingen). Zijn organisatie werkt met CPMLive Onderwijs, dé tool om eenvoudig te begroten en financiën, HRM en verzuim inzichtelijk te krijgen. Hij neemt je graag mee in hoe CPMLive Onderwijs voor Delta het verschil maakt.

Alles-in-een oplossing

Als je data wilt analyseren, is het van belang dat je alle data ter beschikking hebt. Niets is vervelender dan het moeten bijkopen van licenties om de gewenste data op te kunnen vragen. Weet ook Jack: “In de voorgaande situatie moesten er telkens nieuwe licenties bij verschillende aanbieders aanschaffen om toegang te hebben tot de data die benodigd is. CPMLive Onderwijs biedt een alles-in-een pakket aan waarin je voor de gehele organisatie kunt begroten, rapporteren en verzuim kunt bijhouden. Bij CPMLive Onderwijs loop je niet tegen een muur van extra licenties aan waardoor het prettig en kostenbesparend werkt.”

Gebruiksvriendelijkheid

Data zonder verdere context kan overweldigend en ingewikkeld zijn. Om goed met data aan de slag te kunnen gaan, is gebruiksvriendelijkheid cruciaal. Volgens Jack is dat een belangrijke kracht van CPMLive: “Het beheren van data is eenvoudig omdat CPMLive Onderwijs gekoppeld is aan AFAS. Als er in AFAS iets wordt gewijzigd, dan neemt CPMLive Onderwijs dat automatisch over. Daarnaast hoef je in CPMLive Onderwijs niet tal van vinkjes aan of uit te zetten om de juiste data te krijgen. CPMLive zegt dat ‘gebruiksvriendelijkheid’ hun stopwoord is en onze ervaring sluit daarbij aan. De software is rechttoe rechtaan waardoor collega’s met minder datakennis er ook goed mee uit de voeten kunnen.

Implementatie

Om een effectief gebruik te garanderen, is een soepel implementatieproces cruciaal. Immers kan data alleen waardevol zijn als je weet dat alles goed ingesteld staat. Jack vertelt: “Allereerst is er gekeken naar wat voor ons belangrijk is en werd de implementatie daarop afgestemd. Daarbij is het fijn dat aanvullende wensen snel worden opgepakt en verwerkt, waardoor wij snel het maximale uit het pakket kunnen halen.”

“Eindelijk hebben we de informatie kort en krachtig in beeld. Bovendien is het duidelijk voor elke collega, alles is gebruiksvriendelijk.”
Jack van Boxel

Controller bij Delta Onderwijs

Toegevoegde waarde

Het maximale uit het pakket halen. Wat betekent dat dan concreet? Jack vat in een paar regels samen waarom juist CPMLive Onderwijs erbovenuit steekt: “De gebruikers begrijpen wat er staat en hoeven niet veel moeite te doen om die gegevens op te halen. De complete lijn van begroten, rapporteren en dashboards zorgt ervoor dat we appels met appels blijven vergelijken. En daardoor kunnen we beleidsrijker begroten/rapporteren. Delta staat voor Bevlogen onderwijs voor de wereld van morgen; met CPMLive Onderwijs kunnen we ons daar nog beter op richten.”

Meer weten begroten en management informatie in het onderwijs?

Lees meer over CPMLive Onderwijs

 

Wil jij ook makkelijk begroten?

Ik vertel je graag alle mogelijkheden voor jouw schoolbestuur.

rik

Rik Struycken CPMLive Onderwijs expert

+31 (0)6-51749023 rik.struycken@kidskonnect.nl

Wij zijn ISO 27001 gecertificeerd:
ISO27001 certificering

Contact

Get in touch en zet een eerste stap naar jouw gouden toekomst.

Seeligsingel 7, 4811 CN Breda

kidskonnect
kidskonnect